Pagini

duminică, 14 martie 2010

Farmville


Ceea ce părea un joculeţ nevinovat cu ajutorul caruia îţi omorai un pic din timpul liber, s-a transformat peste noapte într-o manie care a cam cuprins multe cunoştinţe şi prieteni. Au aparut expresii precum: ”Fertilizează-mi şi mie cand ajungi acasă”, sau “trimite-mi şi mie un cui” au intrat foarte repede in limbajul uzual al unui jucator de Farmville. Dar nu e rau. Pentru că astfel de jocuri sunt făcute cu un scop… bine, poate mai multe. Evident, e facut pentru a atrage sponsorii şi pentru a mai “culege” ceva bănuţi. Apoi, un alt scop este acela de a lega prietenii. Astfel, majoritatea dintre noi (vecinii din Farmville) suntem prieteni şi in viaţa de zi cu zi. Dar când începe să apară şi personaje noi, jocul devine mai interesant parcă. În plus, începi sa îţi “citeşti” prietenii. Să vezi care îţi trimit cadouri, şi mai ales ce fel de cadouri. Observi ca unii ţin cont de dorinţa ta şi îţi fac câte o mică bucurie trimiţându-ţi un cui sau o caramida.

Ca să vă introduc un pic în temă vă voi spune că acest joculeţ vă crează o fermă, pe care o puteţi mări cumpărând pământ pe care trebuie să îl săpaţi, sădiţi şi recoltaţi. Legumele, fructele şi cerealele plantate au un timp de coacere diferit de la un soi la altul şi trebuie culese într-un anumit timp din momentul în care sunt coapte. Altfel, se strică. Şi se duc naibii banii investiţi. În plus, se pot primi şi cumpăra animale, păsări şi copaci. De care evident trebuie să ai grijă.

Şi v-am povestit până acum doar de Farmville pentru că acesta este mai actual. Dar jocuri mult mai vechi precum Ikariam, Triburile sau altele de acest gen fac acelaşi lucru.

Eh… Şi acum vine intrebarea: “Care vrea să-mi fie vecin?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu